Veiligheid

Website en email:

Dutch Cash Management ondersteunt veilig gebruik internet en mail communicatie. Daarom heeft zij haar website voorzien van een SSL certificaat en email-(facturen) voorzien digitale handtekening.

Voor het beveiligen van websites en transacties op internet is het Secure Sockets Layer protocol de standaard. Dit SSL protocol maakt gebruik van certificaten om de verstuurde data te beveiligen en de identiteit van de eigenaar van het certificaat te garanderen. Door het gebruik van een SSL Certificaat op een website kan een bezoeker er zeker van zijn dat zijn gegevens veilig via https worden verzonden en kan hij eenvoudig de eigenaar van de website controleren.

Met een digitale handtekening ondertekent u e-mail, documenten of software. Een e-mail digitaal ondertekenen bevestigt het auteurschap en voorkomt niet-toegestane wijzigingen, verzekert de ontvanger dat de e-mail van u afkomstig is en niet van een bedrieger, en voorkomt dat de inhoud van de e-mail in de tussentijd wordt gewijzigd.

Authenticiteit

Digitaal ondertekende berichten/documenten/code kunnen worden gebruikt om de authenticiteit van Dutch Cash Management te bevestigen.

Integriteit

Berichten/documenten/code die worden gewijzigd, nadat deze digitaal zijn ondertekend door Dutch Cash Management, maken de handtekening ongeldig en wijzen de ontvanger op onbedoelde wijzigingen of misbruik.

Onweerlegbaarheid

De persoon die een bericht/document/code digitaal ondertekent, kan dit later niet ontkennen.

Ter voorkoming van Phishing

Controleer of het uitwisselen van persoonlijke gegevens via een beveiligde verbinding plaatsvindt en uw gegevens worden beschermd: begint de adresregel met https? Is er rechts onder in het scherm een geslotenslotje of sleuteltje zichtbaar? Zo niet: wissel dan geen gegevens uit. (Op onze website kunt u beiden terug zien) Controleer de naam van het websiteadres waarin de e-mail naar verwezen wordt: staan er spelfouten in? Open anders zélf uw internetbrowser en typ zélf het adres van de website in. Phishing is een vorm van spam. Installeer daarom een spamfilter. Daarmee wordt de e-mail waarschijnlijk al aangeduid als ongewenste e-mail. Graag verwijzen wij u voor nadere informatie naar: https://www.veiligbankieren.nl.

Meer informatie:

Digibewust informeert over de mogelijkheden maar ook over de gevaren van digitale middelen zoals internet. Op de website vindt u informatie over veilig internetten voor uzelf, uw kinderen en uw bedrijf. Kijk op Digibewust.nl.

Waarschuwingsdienst.nl Via de website kunt u zich aanmelden voor het ontvangen van waarschuwingen over de nieuwste computervirussen en lekken in software.

Veiligbankieren.nl Hier vindt u informatie over wat de bank aan veiligheidsregels voorstelt.